Rita Lubyte, kläder i lin

rita_lubyte_200px

Rita bor i Stockholm men är född och uppväxt i Litauen där hon utbildats både på Konstfack i Kaunas och i Klaipèda. Under Konstfackstiden väcktes hennes passion för design och tillverkning av stickade kläder av äkta lin. Linet är som skapt för att klä kvinnor i alla storlekar.

Rita utgår  från den äkta naturliga lintråden i sitt arbete. Linet varierar alltid något i färg och skiftar i så många olika färgtoner helt beroende på hur ljuset faller. Det är det som gör linplaggen så levande och vackra. När linet färgas får vi en färgrikedom ur hela färgskalan, speciellt lämpliga är alla färger där färgpigmenten är naturbaserade.

Lin är starkt och kan användas i många år. Lin töjer sig vid användning och drar ihop sig efter tvätt och vädring. Ett nytt och oanvänt linplagg har en fast form och känns behagligt sträv. Töjer man ut ett nytt linplagg återtar det sin form direkt.

Redan efter första användningen börjar linplagget förändras och lära känna dig och din kropp. Det blir mjukare och börjar följsamt töja ut sig efter din kropp. Efter första tvätten blir linplagget mjukare och får ett mjukare fall. När linplagget tvättas återtar det sin ursprungliga form (t.ex. storlek M) när det sedan används igen töjer det ut sig och förändras till M+.

Förutom i butiken når du Rita på hemsidan www.ritadesign.se

resized_20160404_1038191resized_20160829_1321111

Märkta med: ,
Publicerat i Senaste nytt
Så fint skrivet om oss!
Vi är så stolta över de fina orden Dan & Casey skrivit om oss i sitt blogginlägg på Avis brittiska hemsida! How To Plan A Romantic Getaway To Stockholm
Hitta oss
0046(0)8-216251
ÖPPETTIDER:
Tis - fre: 11-18
Lör - sön: 11-17Följ oss på Instagram!

Inga Instagram-bilder hittades.

Recensera oss på Tripadvisor